Ας θυμηθούμε, ποιες είναι οι Πολιτικές Θέσεις της Χρυσής Αυγής, για τα Εθνικά ζητήματα, διότι στις ημέρες Προδοσίας που ζούμε, καλό είναι να ξέρουμε, ποιοι υπερασπίζονται τα Ιερά και Όσια και ποιοι τα γκρεμίζουν. Ας σημειώσουμε επίσης ότι οι θέσεις αυτές όπως περιγράφονται στο γενικότερο πολιτικό πρόγραμμα του Κινήματος, ήταν ανέκαθεν αυτές και θα παραμείνουν ίδιες, έως ότου και τις εφαρμόσουμε ως Εθνική Κυβέρνηση.
Στόχος μας είναι να σταθεί και πάλι ορθός ο Ελληνισμός και να
αποκτήσει την διεθνή θέση που του αρμόζει, ως κεντρική δύναμη
στον γεωπολιτικά ευαίσθητο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
AOZ – ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ - 12 ΝΑΥΤΙΚΑ MIΛΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ
-Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής
ΑΟΖ, με βάση την «Αρχή της μέσης γραμμής» και λαμβάνοντας ως ενιαίο
σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία, από τις εκβολές του
Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. Η επιλογή αυτή είναι εφικτή, και θα
ενισχύσει ουσιαστικά την θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο
γεωστρατηγικό πλαίσιο. Η Ελλάς ευρίσκεται σε έναν γεωπολιτικό κόμβο.
Ενώνει την Δύση με τον μεγαλύτερο ενεργειακό αποταμιευτήρα του
πλανήτη.Η Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε μια μαύρη τρύπα ασάφειας όσον αφορά στην μελλοντική της πορεία. Η ενεργειακά πτωχή Ευρώπη σύντομα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ενεργειακής αυτάρκειας. Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ ακολουθούμενη από την εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό βάρος της έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.
Καταφανές προαπαιτούμενο για τα παραπάνω είναι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.
-Με δεδομένο ότι η Ελλάς την στιγμή αυτή, δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, ένα σημαντικό αντισταθμιστικό όφελος από την χώρα προέλευσης και συμφερόντων της εταιρείας η οποία θα αναλάβει την εργασία, πρέπει να είναι η στρατηγική συμμαχία και η συνακόλουθη προστασία των ελληνικών υποθαλασσίων οικοπέδων. Η επιλογή της εν λόγω εταιρείας, πέραν του μονεταριστικού οφέλους, (ήτοι του ποσοστού των κερδών που θα αποκομίζει το Ελληνικό Δημόσιο), πρέπει επίσης να διενεργηθεί σύμφωνα με τις γεωπολιτικές αρχές που προαναφέραμε. Έτσι, ο μόνος δρόμος που θα απομείνει στην Τουρκία είναι η επίσημη εναντίωση στην Σύμβαση εξόρυξης-εκμετάλλευσης, γεγονός βεβαίως που θα συνιστά de facto αναγνώρισή της. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η Τουρκία επιμένει σε ανεπίσημους δρόμους, γιατί γνωρίζει ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου επί του ζητήματος της οριοθέτησης ΑΟΖ θα είναι θετική για την Ελλάδα.
-Με την υπογραφή το 1982 της «Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης», που περιελάμβανε δικαίωμα της επεκτάσεως των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, η Τουρκία δήλωσε πως θεωρεί την εν λόγω επέκταση «αιτία πολέμου» (casus belli), αν την υιοθετούσε η Ελλάδα. Επί 33 συναπτά έτη και παρά το γεγονός ότι, για την κατοχύρωση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει χυθεί αίμα Ελλήνων Ηρώων, όπως οι Ήρωες Ιπτάμενοι του Πολεμικού μας Ναυτικού, Έκτωρ Γιαλοψός, Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης, στο επεισόδιο των Ιμίων, η λαγόκαρδη ελληνική διπλωματία έχει σιωπηρώς αποδεχθεί την δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Αντί να καταγγείλει ευθέως τις τουρκικές απειλές και να εφαρμόσει άμεσα τις προσταγές του Διεθνούς Δικαίου, οι ξενόδουλες κι ενδοτικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, εκχωρούν εθνική κυριαρχία και ελληνικά εδάφη.
-Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόρυξης των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Συνεπώς, πρώτη και κύρια στρατηγική κίνηση είναι η καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του τουρκικού casus belli και η άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Το βήμα αυτό καθιστά το Αιγαίο κλειστή ελληνική θάλασσα και μας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της ναυσιπλοΐας στα Στενά των Δαρδανελίων. Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις στο επίπεδο αυτό είναι η Ρωσία, της οποίας τα συμφέροντα ταυτίζονται με τις ελληνικές θέσεις. Η ταύτιση αυτή δύναται να μετεξελιχθεί σε μείζονα ενεργειακή και αμυντική συμφωνία, με στόχο την εξάλειψη της τουρκικής απειλής.
-Εφαρμογή του «Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) Ελλάδος – Κύπρου», το οποίο σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: Χ.Α. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ