Το αρκτικόλεξο ΜΚΟ εχει τις ρίζες του στον ΟΗΕ με χρονιά έναρξης το 1945 ως όρο NON GOVERNMENTAL ORGANIZATIONS -NGO. Αυτός ο χαρακτηρισμός αποδιδόταν σε διάφορους μη κρατικούς οργανισμούς που παρακολουθούσαν τις συνελεύσεις του ΟΗΕ ως παρατηρητές.
Οι κυβερνήσεις της Αμερικής χρησιμοποίησαν αυτές τις ΜΚΟ δίνοντας διάφορες δραστηριότητες σε συνδυασμό με εκχώρηση κρατικών υποχρεώσεων.
Σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια ΜΚΟ και μόνο ΜΚΟ δεν είναι. Είναι το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας εξωτερικής πολιτικής στα ''χέρια'' της Αμερικής για να δημιουργεί δορυφόρους – υποτελείς στο πιάτο της ΝΤΠ. Κλασσικές ΜΚΟ η GREENPEACE και η WWF.
Όλες οι ΜΚΟ ενδύονται τον μανδύα του ανθρωπισμού, ευαγγελίζονται(;;;) τον μη κυβερνητικό τους ρόλο αλλά οι ενέργειές τους και οι τρόποι τους είναι ξεκάθαρα πολιτικοί.
Όλα τα ευνομούμενα κράτη περιλαμβάνουν στο σύνταγμα τους το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, την υγεία, την στέγη, την αξιοπρεπή διαβίωση, αυτά και πολλά περισσότερα έχουν περάσει στα χέρια των ΜΚΟ αντικαθιστώντας σταδιακά κρατικούς θεσμούς και χωρίς να υπάρχει κάποιος κρατικός έλεγχος αλλά και να χρηματοδοτούνται αφειδώς.
Οι ΜΚΟ, εκ του αποτελέσματος, πετυχαίνουν τον στόχο τους κάθε μέρα που έρχεται, υποκαθιστούν το κράτος, εναρμονίζουν δυσαρμονίες, αμβλύνουν οξείες καταστάσεις, συμπληρώνουν κενά.
Το σημαντικότερο επίτευγμα των ΜΚΟ είναι ότι μπορούν να επηρεάζουν σε πολύ σημαντικό και καθοριστικό βαθμό την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα να λειτουργούν παρακυβερνητικά αλλά με την ανοχή και την στήριξη των κυβερνήσεων με διεθνιστικά μοντέλα διακυβέρνησης επί της ουσίας είναι ο παγκόσμιος μηχανισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Δίνω ένα στοιχείο από τα πάρα πολλά:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δελτίο Τύπου
Η ΕΕ χορηγεί 83 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα
Βρυξέλλες, 19 Απριλίου 2016
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα τη χορήγηση 83 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης που πρότεινε στις 2 Μαρτίου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα. Το ποσό αυτό θα διατεθεί άμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και σε έξι διεθνείς ΜΚΟ. Οι εταίροι αυτοί θα συνεργαστούν με ελληνικές ΜΚΟ που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της κατάστασης επί τόπου.
Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης υπέγραψε τις πρώτες συμβάσεις σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο του νέου μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης εντός της ΕΕ, στόχος του οποίου είναι να βοηθά τα κράτη μέλη να αντιμετωπίζουν κρίσεις, όπως τη μεγάλη εισροή προσφύγων.«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη. Τα πρώτα έργα που υλοποιούνται επί τόπου αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα διατεθεί στους εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας που εργάζονται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τις τοπικές ΜΚΟ, ώστε να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα παρέχεται με καλά συντονισμένο και συγκροτημένο τρόπο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές», δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Η Ελλάδα δίκην των ΜΚΟ συμβούλων της έχει δώσει στο εξωτερικό μια εικόνα που δεν αντανακλά τα πραγματικά της συμφέροντα, ούτε τις πραγματικές της θέσεις ούτε τις πεποιθήσεις των Ελλήνων.
Αλίμονο και ντροπή σε όλους τους Έλληνες που άφησαν την διαχείριση της τύχη τους σε ιδρύματα τύπου Λάτση, Νιάρχου, Ωνάση και λοιπών ΜΚΟ και ανεξάρτητων αρχών.
Μπορεί να απαντήσει κάποιος από την σημερινή κυβέρνηση ή προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί πληρώνει το κράτος οργανώσεις που δεν μπορεί να έχει υπό έλεγχο και να τους εκχωρεί μέρος της δύναμης του;;
--Αλέξιος