Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΣ" ΕΥΡΩΠΗΣ - Ε' μέρος

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΛΗΣ» ΕΥΡΩΠΗΣ 


Παραμένει ολοφάνερο και αυτονόητο ότι όταν ένας φασίστας τοποθετείται μιλώντας σ’ έναν αστό με την «παραδοχή» : «εμείς περιφρονούμε, σιχαινόμαστε και μισούμε την άνετη ζωή», είναι πιθανότατο πως ο αστός θα τον κοιτάξει με πηγαία κι ανυπόκριτη έκπληξη, εμβρόντητος ! 

Είναι ακριβώς η ίδια αντίδραση όπως εκείνη που επέδειξαν οι διανοούμενοι του Μπούργκος, καθώς δεν μπορούσαν ν’ αντιληφθούν και να κατανοήσουν την θρυλική φράση του Μιλάν Αστράϋ «Ζήτω ο θάνατος!». Αυτή η κραυγή απέχει πολύ από την ανόητη και ρηχή ερμηνευτική συνεκδοχή των αστών και των μαρξιστών που προσπάθησαν να την αποκωδικοποιήσουν. 

Δεν είναι καθόλου νοσηρή ή ασυνείδητη, και λέχθηκε απολύτως συνειδητά από τον Εθνικιστή Ισπανό πολεμιστή, έμφορτη με το μεγαλειώδες ηθικό νόημά της : «Ζήτω ο θάνατος», αντίθετα σ’ εκείνους που λένε «ζήτω η άνεση κι η πολυτέλεια». 


«Ζήτω ο θάνατος», γιατί τελικά η ζωή του ανθρώπου είναι μια πρόκληση, μια συνεχής μάχη  με τον θάνατο. «Ζήτω ο θάνατος»,  γιατί ο φασισμός εμπνευσμένος από την αξέχαστη ευρωπαϊκή παράδοση, δεν λησμόνησε ποτέ τον ηθικό πυρήνα που καθόρισε την ιστορική παρουσία της  Σπάρτης, ως κατ’ εξοχήν Πολιτείας του Λευκού Ανθρώπου : 
Μόνον η περιφρόνηση του θανάτου χαρίζει Ελευθερία ! Είναι αυτή η ίδια διαχρονική επιταγή που σφράγισε στην νεότερη ιστορία την ελληνική Εθνεγερσία με το επαναστατικό σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» το οποίο συνήγειρε τον Λαό μας.


Αξίζει να επισημανθεί και να τονισθεί  η στάση απέναντι στον θάνατο εκ μέρους των ανδρών που έφεραν το Πνεύμα της Αληθινής Ευρώπης, ιδωμένη μέσα στις γραμμές των «Σημειωματαρίων» του Ανρύ ντε Μοντερλάν : «… η ύστατη πράξη με την οποία ένας άνδρας μπορεί να δείξει πως κυριαρχεί στην ζωή και ότι δεν κυριαρχήθηκε …..οι δυό πιο ωραίες μορφές  για ν’ αφήσεις αυτόν τον κόσμο, είναι να πεθάνεις ή να σκοτώσεις….όχι η ανεύθυνη κι απερίσκεπτη αυτοκτονία, αλλά η στοχαστική , εκφραστική αυτοκτονία». 
Είναι πρόδηλα λογικό ότι απέναντι σε τέτοιες αριστοκρατικές και παράλογες θεωρήσεις, ένας εκπρόσωπος της «Τρίτης Τάξης» (αστοί) ή της «Τέταρτης Τάξης» («προλετάριοι») σκέπτεται άμεσα ότι αποτελούν φιλοπαίγμονα παραληρήματα ή υφολογικές επιδείξεις. Ο Γιουκίο Μισίμα και ο Ντρυ Λα Ροσέλ  σκέφθηκαν αντίθετα και το έγραψαν με το αίμα τους….